Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade ontvangt primeur van goedgekeurde aanvraag bij SFPK

Sinds dit jaar doet het SFPK de uitvoering van het Sociaal Fonds Nederlandse Podia (SFNP). Daarbij zijn 83 podia aangesloten, waarvan de werknemers aanvragen kunnen doen voor een bijdrage in de kosten van scholing/deskundigheidsbevordering..Kevin en Sanja van Hees, HR-medewerker, vertellen hier over hun ervaringen met de aanvraag en het belang van persoonlijke ontwikkeling. 

Sinds dit jaar doet het SFPK de uitvoering van het Sociaal Fonds Nederlandse Podia (SFNP). Daarbij zijn 83 podia aangesloten, waarvan de werknemers aanvragen kunnen doen voor een bijdrage in de kosten van scholing/deskundigheidsbevordering. Ook al nemen de podia nog maar kort deel aan de regeling, het enthousiasme is er niet minder om. Werknemers, HR – medewerkers en leidinggevenden willen alles weten over de mogelijkheden van de regeling en hoe het in de praktijk werkt. De eerste aanvraag liet dan ook niet lang op zich wachten. Kevin van Hulten, theatertechnicus bij de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade had de primeur. 

Kevin en Sanja van Hees, HR-medewerker, vertellen hier over hun ervaringen met de aanvraag en het belang van persoonlijke ontwikkeling. 

De Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade zet in op professionele ontwikkeling: 

Theater de Blauwe Kei is gevestigd in Veghel deed als eerste een aanvraag voor een van hun medewerkers. De aanvraag was voor een medewerker theatertechniek die zich verder wilde ontwikkelen en doorgroeien naar een leidinggevende positie. Om dat doel te bereiken, volgde de medewerker het programma ‘Leiderschap en Strategie voor Hoofden/Leidinggevenden Techniek’ bij Coaching in Cultuur. Kevin van Hulten, de theatertechnicus op wie de aanvraag betrekking had, is enthousiast: “Ik vind het belangrijk om mezelf zowel op de werkvloer als privé uit te blijven dagen. Een cursus zoals deze helpt daar zeker bij. Het is geweldig dat ik mijn leidinggevende vaardigheden kan uitbreiden en verbeteren, en daarnaast ook veel over mezelf als persoon kan leren.” 

Kevin benadrukt ook het belang van een regeling als het SFPK: “Het is essentieel om bij te blijven met de nieuwste methodes en technieken, vooral als de cursus relevant is voor je vakgebied en ik de kans krijg om samen te werken met gelijkgestemde mensen. Het SFPK heeft dat mogelijk gemaakt Voor die kans ben ik dankbaar.” 

Binnen de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade wordt er veel waarde gehecht aan de ontwikkeling van medewerkers. Sanja van Hees, HR-medewerker bij de Blauwe Kei, vertelt: “Theater maken doen we samen, en het is van groot belang dat onze collega’s met plezier werken en goed in hun rol zitten om een ultieme theaterbeleving te creëren. Vanuit onze Blauwe Kei Academy investeren we daarom in ontwikkeling.” Ze benadrukt dat de regeling van het SFPK perfect aansluit bij de ambities van het theater en dat het fonds een waardevolle bijdrage levert aan het ontdekken en bereiken van individuele doelen. 

Met de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade als voorbeeld heeft het SFPK een belangrijke stap gezet in het faciliteren van professionele ontwikkeling binnen de podia-sector. De mogelijkheid om een vergoeding aan te vragen voor professionele ontwikkeling stelt medewerkers zoals Kevin van Hulten in staat om hun vaardigheden uit te breiden en te verdiepen. Kevin wilde zijn leiderschapsvaardigheden versterken en ook persoonlijk groeien. De betrokkenheid van de Blauwe Kei Academy en het enthousiasme van zowel Kevin als Sanja illustreren het belang van investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Het SFPK is daarvoor een waardevol instrument. 

Ik ben professional in de podiumkunsten en wil mij ontwikkelen

Ik ben danser en wil mij ontwikkelen